MEDIchi

Tradisjonell Kinesisk Medisin

* Skånsom, effektiv helbredelse *

Hva er egentlig TKM

Gammel visdom for moderne velvære.

TKM eller Tradisjonell Kinesisk Medisin er et behandlingssystem basert på kinesisk filosofi og folkemedisinsk tradisjon. Det omfatter mange ulike behandlingsteknikker: Akupunktur, akupressur, kopping, massasje, moxibusjon, urte medisin, soneterapi og gua sha. Behandlingen er basert på empiriske observasjoner over tusenvis av år og er karakterisert ved ønsket om å behandle årsaken til sykdom for å redusere eller fjerne symptomene.

Mange spør, er den ene virkelig bedre enn den andre? I stedet for å sammenligne vestlig og kinesisk medisin, er det mye mer konstruktivt å spørre hvordan de kan samarbeide. Selv om de er vidt forskjellige, kan de også utfylle hverandre. Målet med alle typer medisin, vestlig eller TKM, er å hjelpe folk med å oppnå bedre helse.

hands

Det beste fra begge verdener

Nevrolog Monica Drottning-Rønne ved Migreneklinikken MEDOslo har det siste året samarbeidet med den kinesiske legen Linda Chen med å tilpasse tradisjonell kinesisk medisin  – TKM – til pasienter med migrene, muskel skjelettlidelser, nervesmerter og utmattelse. TKM betrakter plager som blokkeringer i et energisystem hvor man gjenoppretter balanse via behandlingene. De betrakter også utmattelse som en ubalanse og en blokkering av livskraften  – chi.

Linda Chen

TKM må doseres og tilpasses de andre behandlinger pasientene mottar. Det viktigste er at smertepasienter må ha lavere intensitet og kortere behandlinger enn friske personer. Linda Chen har undervist behandlerne ved Nature Care klinikken i Medichi- metoden og vil veilede behandlerne fortløpende. Hun har også egne timer ved MEDOslo hvor hun deltar i behandlingsteamet og lager et TKM behandlingsopplegg til terapeutene ved Nature Care.

For pasienter som er utredet for sine lidelser hos lege, kan TKM behandlingen være et selvstendig tilbud som brukes i kombinasjon med de fleste og i tillegg til tradisjonelle behandlingsformer.

Linda Chen

Møt Linda Chen …

Linda Chen leder en klinikk som består av et team med TKM terapeuter. Linda er utdannet sykepleier med praksis i tradisjonell kinesisk medisin (TKM) ved Universitetet i Fujian i Kina, i alt 8 år. Hun har over 20 års erfaring. Hennes spesialitet er å behandle kronisk sykdom og smerte, anti-aldring, vekttap, rehabilitering etter fødsel og infertilitet. Hun har også 12 års erfaring med undervisning i TKM.

Møt Dr. Drottning-Rønne …

Monica Drottning-Rønne

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis efficitur augue sit amet est accumsan, semper viverra leo porta. Pellentesque eu ipsum erat. Sed condimentum neque eget blandit viverra. Nam volutpat iaculis luctus.

Dette kan vi hjelpe deg med !

I utgangspunktet kan alt behandles. Om en ubalanse kan helbredes, eller bare lindres, avhenger av graden av ubalansen. Våre behandlinger kan kombineres med de fleste behandlinger du har fått av legen din. Ta gjerne kontakt for å høre om mulighetene. 

Har du spørsmål ?

2 + 3 =

Fornøyde kunder

Acupuncture

Facialparese og trett ansikt

“Veldig fornøyd med resultatet på første behandling. Jeg er mer avslappet i ansiktet, mindre hoven rundt øynene og har ikke lenger kjevesmerter. Skjevheten etter min facialisparese er nesten borte. Venner sier at jeg ser mye yngre og penere ut. Dette kan anbefales.”

Vera 42 år.

Energi til mor

“Har sovet utrolig godt (til tross for amming) og føler meg mer uthvilt enn jeg har gjort på lenge. Kroppen er en merkelig blanding av støl og lett. Alt dette etter første behandling. Dette skulle jeg ha gjort før. Venter spent på fortsettelsen”

Siri, 3-barns mor.

Skulderskade og lymfeødem

“Tusen takk for fantastisk behandling av smerter i skulder og arm etter at jeg brakk høyre arm hvor jeg hadde lymfødem fra tidligere. Kopping fjernet effektivt ekstra væske og reduserte smerten slik at jeg kunne trene armen. Anbefales alle med lymfeødem.”

Veronica 64 år.

OFTE SPURTE SPØRSMÅL

Er tradisjonell kinesisk medisin en type vitenskap?

Det har alltid vært en debatt om vitenskapen bak tradisjonell kinesisk medisin, og det er til dags dato ingen bevis for de grunnleggende grunntektene som qi (‘livsenergi’). Når det er sagt så er mange behandlinger basert på empirisk forskning og har vist seg å være konsekvent effektive.

Hva er best: kinesisk eller vestlig medisin?

Hver har sine styrker og svakheter. Vestlig medisin har et strengt vitenskapelig grunnlag og metodikk. Den fokuserer på å behandle symptomer raskt og effektivt.

Om tradisjonell kinesisk medisin blir det ofte sagt, “vil ikke kurere deg veldig raskt men det vil i det minste ikke skade deg.”  Siden det sikter til harmoni med kroppen, er det færre bivirkninger.

Hvorfor er mange vestlige leger skeptiske til TKM?

De to retningene har ulike tilnærminger.Den konvensjonelle vestlige tilnærmingen er å søke etter veldefinerte, velprøvde årsaker for å forklare sykdommens tilstand.Det krever vanligvis randomiserte kontrollerte kliniske studier for å gi statistisk bevis på medikamentell effekt.Fra et TKM-perspektiv er faktorene som bestemmer helse, individuelle og det er vanskelig å trekke konklusjoner fra store grupper. Behandling er vanligvis en synergi på et dusin eller flere komponenter, mekanismen kan ikke reduseres til et enkelt element.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Antall behandlinger vil avhenge av tilstanden som behandles og alvorlighetsgraden. Målet med en behandlingsplan er å hjelpe deg til å føle deg bedre så fort som mulig. Din terapeut vil gi deg en ide om hvor lang tid behandlingen vil ta for deg, og vil identifisere milepæler underveis. Husk: de tingene som er bekymringer nå, har vanligvis tatt tid å utvikle seg. Så de kan ta seg tid til å gro.

Gjør akupunktur vondt ?

Mens opplevelsen vil være annerledes for alle, forårsaker akupunktur vanligvis ikke ubehag eller smerte.

Kan jeg få TKM behandlnger mens jeg tar vestlig medisin?

I de fleste tilfeller er det ingen konflikt mellom disse to behandlingene. TKM fokuserer på årsaken til sykdom og forbedrer kroppens konstitusjon. Å integrere tradisjonell kinesisk og vestlig medisin øker effekten. MedOslo og NatureCare har sammen utarbeidet en felles behandlingspakke.

Gjenopprett helsen uten medikamenter

Kom i gang