(0047) 22-50-06-63 time@medoslo.no

Kiropraktikk

Diagnostikk og behandling fra første dag.

Hva gjør Kiropraktoren?

Alle kiropraktorene hos MEDOslo er offentlig godkjente av statens autorisasjonskontor.  En kiropraktor har 5 års universitetsutdannelse + 1 år turnustjeneste.  Se hjemmesiden  til Norsk Kiropraktorforeningen for mer informasjon om utdanning, politikk og annen relevant faginformasjon.

Kjell Braathen er faglig ansvarlig for kiropraktorbehandlingen ved MED Oslo. Han har mangeårig erfaring med idrettskader fra NIMI. Trening og øvelser inngår i behandlingen.

Primærkontakt:

​Kiropraktikk har vært praktisert i Norge siden 1922. Fra 2006 fikk kiropraktorer og manuellterapeuter i Norge status som primærkontakt med selvstendig behandleransvar på lik linje med leger, tannleger og psykologer.

Som primærkontakt kan kiropraktorer:

  • Rekvirere bildediagnostikk (røntgen, CT, MR)
  • Henvise til legespesialist
  • Henvise til fysioterapi
  • Sykmelde inntil 12 uker

Undersøkelse

Kiropraktoren undersøker ryggens funksjon. Dette danner grunnlaget for kiropraktor behandlingen. Nevrolog eller lege med spesialkompetanse og kiropraktor inngår oftest i utredningsteamet og deretter tas andre terapeuter inn etter behov. Etter en grundig gjennomgang av sykehistorie gjøres det en undersøkelse for å finne årsaken(e) til symptomene dine. Sentralt i undersøkelsen er å lokalisere årsaken til smertene. Ofte ser vi at det foreligger en funksjonsfeil hvor samspillet mellom muskler og ledd ikke fungerer. Disse funksjonsfeilene kan skape irritasjon av lokale muskler og vev og kan påvirke smertemekanismer lokalt og sentralt i nervesystemet. Hvis det trengs  mer informasjon for å finne årsaken til plagene, henvises det til røntgen/CT/MR. 

Behandling

Etter en grundig gjennomgang av sykehistorie gjøres det en undersøkelse for å finne årsaken(e) til symptomene dine. Sentralt i undersøkelsen er å lokalisere årsaken til smertene. Ofte ser vi at det foreligger en funksjonsfeil hvor samspillet mellom muskler og ledd ikke fungerer. Disse funksjonsfeilene kan skape irritasjon av lokale muskler og vev og kan påvirke smertemekanismer lokalt og sentralt i nervesystemet. Hvis det trengs  mer informasjon for å finne årsaken til plagene, henvises det til røntgen/CT/MR.

Ved hodepine, rygg-nakke-skulderplager, bekkensmerter og 90% av konsultasjonene ved MED Oslo vil kiropraktoren inngå i behandlingsteamet.

Oppfølging

En sentral del av oppfølgingen er forebyggende råd og veiledning. Dette innebærer alt fra enkle tips mot akutte ryggsmerter, til råd om tilrettelegging på arbeidsplassen, stressmestring, avspenning og konkrete øvelser for nakkesmerter, vondt i ryggen, skulderplager eller annet.

Kiropraktikk er en effektiv  behandling

I noen tilfeller vil Kiropraktikk kan inngå i et behandlingsløp sammen med andre behandlinger – og i andre tilfeller vil kiropraktoren være den som er best egnet ift den aktuelle diagnosen.

Hodepine

Spenningshodepine,  Migrene,  Nakkehodepine

Nakkeplager

Prolaps, kink, whiplash, cerviobrachialgi

Skulderplager

Myalgier, rotator cuff tendinose, slitasje & forkalkning, frossen skulder, impingement syndrom

Armplager

Slitasjegikt, Tennisalbue, Karpal tunnel syndrom

Ryggplager

Hekseskudd, lumbago, prolaps, isjias, låsninger

Bekkenplager

Bekkenløsning og bekkenleddsyndrom

Kneplager

Meniskskader, leddbåndskader, kneledd slitasje, patellofemoral syndrom, bursitt, runners knee, jumpers knee

Fotplager

Akillessenesmerter, plantar fascitt, slitasjegikt

Idrettskader

Akutte skader, belastningsskader, korsbåndskader, bursitt, muskelruptur, 

Svimmelhet

Krystallsyke, virus på balansenerven, mèniéres sykdom, stress/angst, cervicogen svimmelhet

Artrose

Hofteartrose, osteoartrose, nakkeartrose, kjeveleddsartrose

Andre plager

Revmatisme, whiplash, hypermobilitet

Ofte Spurte Spørsmål

Trenger jeg henvisning for å besøke en kiropraktor ?

Du kan oppsøke kiropraktor direkte uten henvisning fra lege. Kiropraktorer er primærkontakter med selvstendig diagnose- og behandlingsansvar. 

Dekker HELFO besøk hos kiropraktor ?

Du må betale en egenandel for hvert besøk. Resten av kostnadene til konsultasjonen dekkes av det offentlige ved at kiropraktoren sender direkteoppgjør til HELFO . Kiropraktorene fastsetter selv pris på sine tjenester. 

Behandling hos kiropraktor omfattes ikke av noen av frikortordningene.

Kan kiropraktoren skrive sykemelding ?

Kiropraktorer kan sykemelde med inntil 12 uker. På lik linje med annet helsepersonell må de ihht arbeidsmiljøloven  og folketrygdloven følge opp sykemeldte.

Hva slags utdannelse har en kiropraktor ?

En kiropraktor har 5 års universitetsutdannelse + 1 år turnus. Kiropraktorer og fysioterapeuter er de eneste manuelle behandlere som helsedirektoratet har innvilget offentlig autorisasjon.

Kan kiropraktoren henvise til legespesialist ?

Ja, en kiropraktor kan henvise deg videre til legespesialist som f.eks. ortoped, revmatolog dersom dette skulle være nødvendig. MEDOslo har eget legeteam som kan inngå i behandlingen.

Er det farlig å gå til kiropraktor når man er gravid?

I løpet av svangerskapet vil kroppen gjennomgå store endringer. Dette kan du gjøre at en er utsatt for plager i rygg og  nakke, bekkenløsning, skulder og hodepine. Fortellkiropraktoren at du er gravid og behandlingen vil tilpasses.

Hvor mange behandlinger trengs ?

Hvor mange behandlinger som trengs kommer helt an på hva slags plage det er snakk om og ofte hvor lenge plagen har vart. I samråd med deg vil Kiropraktoren avgjøre og anbefale innhold og lengde på behandlingen.

Kan jeg benytte helseforsikring?

Dersom du har en privat helseforsikringer eller en gjennom din bedrift, så vil behandling hos kiropraktor (også fysioterapeut og spesialist)  normalt bli dekket. 

1. Meld skaden/problemet til ditt forsikringsselskap som vil opprette et saksnummer.

2. Kontakt oss for timebestilling og opplys om ditt saksnummer. 

Gjør det vondt å gå til kiropraktor?

Generelt sett så er det ikke tilfellet. Når kiropraktorene gjør en leddkorreksjon er det en skånsom og trygg behandling. Det kan bli litt ømt på stedet som blir behandlet, men smerte er sjelden vare hos kiropraktorer. 

Veien til god helse begynner her !

Telefon:

Mandag – Torsdag

09:00 – 12:00

22-50-06-63

Du kan også sende en epost til:

time@medoslo.no

For din egen sikkerhet, vennligst ikke send sensitiv informasjon som personnummer via epost.

5 + 13 =

Adresse:

Majorstuhuset
Valkyriegaten 8
0366 Oslo
inngang fra Valkyriegaten

Offentlig transport:

Buss/Bane/Trikk til Majorstua

Parkering:

Parkering inne på gårdsplassen – innkjøring fra Sørkedalsveien ved Deli de Luca
Nærmest parkerings-garasje er QPARK  i Essendropsgate 7.